top of page

Preţurile producătorului la produsele agricole în ianuarie-iunie 2024 față de perioada respectivă a anului 2023 s-au redus cu 14,7%

Biroul Naţional de Statistică informează că, preţurile producătorului la produsele agricole în ianuarie-iunie 2024 față de perioada respectivă a anului 2023 s-au redus cu 14,7%, inclusiv prețurile la produsele vegetale s-au micșorat în medie cu 19,5% iar prețurile la produsele animaliere s-au micșorat în medie cu 2,5%.


Produse vegetale:

Cea mai mare scădere a fost înregistrată la prețurile producătorilor pentru legume diminuându-se cu 31% în ianuarie-iunie 2024 față de perioada respectivă a anului precedent. În același timp, cea mai mare majorare s-a observat la prețurile producătorilor pentru nuci în coajă, cu o creștere de 15,8% pentru perioada menționată.


Produse animaliere:

În cazul produselor animaliere preţurile de vânzare la ovine și caprine în greutate vie au înregistrat cea mai mare scădere cu 37,5%, iar cea mai mare creștere în preț dintre produsele animaliere a înregistrat-o mierea de albine cu 10,1% în în ianuarie-iunie 2024 față de perioada respectivă a anului precedent. 


Pentru a citi comunicatul integral accesează acest link:



Comments


bottom of page