top of page

2.6 miliarde lei investiți prin programul “373”


Până în prezent, 2,6 miliarde de lei au fost investiți, sprijinind 461 de antreprenori și generând 1.338 de locuri de muncă în diverse regiuni ale țării. Creditele sunt distribuite geografic în toate raioanele, cu investiții importante în regiunile Centru (934 milioane lei), Chișinău (824 milioane lei), Nord (417 milioane lei), și Sud, inclusiv UTA Găgăuzia (226 milioane lei). Valoarea medie a unui credit este de aproximativ 3 milioane lei.


Sectoarele cheie care beneficiază de aceste fonduri sunt producția și furnizarea de energie (42% din investiții), transportul și depozitarea (22%) și industria prelucrătoare (15%). De asemenea, investiții importante sunt realizate în sănătate, educație și agrement.


Programul a fost extins în primăvara anului 2024, mărind suma maximă a creditului la 40 milioane lei și facilitând achiziția de materii prime și materiale. De asemenea, plafonul de garantare a fost majorat la 80% din valoarea creditului prin Fondul de Garantare a Creditelor, iar procedurile bancare au fost simplificate.


Antreprenorii interesați pot accesa aceste credite prin orice bancă din țară. Pentru informații suplimentare, aceștia sunt invitați să contacteze Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului la telefonul +373 2229 5741 sau să viziteze site-ul www.373.gov.md.

Comments


bottom of page